Pohod PD Vrapče

Vrapčanski planinarski pohod organizira se svake godine zadnju nedjelju u mjesecu svibnju. Početak pohoda je u Gornjem Vrapču...

Opširnije...

 

Vrapčanska obilaznica

Obilaskom "Vrapčanske obilaznice" upoznajemo najljepše dijelove zapadne Medvednice. Obilaznica u svojih 21 km dužine i prosječno 6 h hoda prolazi kraj nebrojenih izvora, potoka, slapova i najvećeg na Medvednici, 9 m visokog slapa Sopot...

Opširnije...

Planinarski putovi PD Vrapče

Sekcija za planinarske putove PD "Vrapče" održava sljedeće planinarske putove:

Opširnije...

Pohod 2023 by Tanja

VRAPČANSKI PLANINARSKI POHOD 28.5.2023.

Dvije pandemijske godine bez pohoda, lanjska kiša i ovogodišnje kišovito proljeće baš nam je zadalo brigu! Ipak, nedjelja je bila baš kako treba- sunčana i ugodne temperature.
Nakon zime livada je bila zarasla pa smo imali posla i prije pohoda. Očistili smo staro lišće i potok, pokosili travu, krčili staze i pripremili hrpu cjepanica za vatru .


Budući da se do livade ne može doći osobnim autom, unajmili smo off-road džip koji nam je dovezao sve potrebno: veliki kotao za grah, suđe, piće, namirnice, darove za tombolu i još puno toga.
U nedjelju smo se od ranoga jutra primili posla da dočekamo goste-planinare onako kako su navikli na našem pohodu: razna pića dobrodošlice, kava, kolači i najdraže mnogima- kruh i mast. Livada se punila velikima i malima, kapama i šeširima, ruksacima i štapovima, a bilo je i četveronožnih planinara. Svatko je susreo nekog poznatog; ljubilo se i grlilo i osjećala se dobra vibra! Došlo je planinara iz 21 društva: iz Zagreba i cijele Hrvatske, i nekoliko iz Slovenije, ukupno oko stotinjak planinara.
Nakon pozdravnog govora, dio planinara je krenuo na poznatu Vrapčansku obilaznicu , upoznajući Ponikve, špilju Veternicu, Bizek, slap Sopot. Neki su odabrali kraće hodanje, a dio se ostao zabavljati na livadi. Izvlačili su tombolu, uživali na suncu, odmarali se ili pjevali uz naše neumorne svirače. Vrapčanski grah , koji je poznat kao odličan među planinarima, bio je gotov i kako se tko vraćao s hodanja prionuo je uz jelo. Naravno da je opet bilo i kolača i kave i godilo nam je čuti pohvale za sav trud. Najbolje su to opisle riječi jedne planinarke „ Kada idem Vrapčanima u pohode, ne trebam nositi ništa u ruksaku, jer oni imaju sve". Nakon povratka svih hodačkih ekipa, nastavilo se feštati punom parom: pjevalo se i plesalo do predvečer kada se društvo počelo razilaziti. Svaka čast sviračima!
Bez lažne skromnosti svjesni smo da smo odradili ogroman posao, sa srcem dočekali drage goste i bili dobri i pažljivi domaćini. I vrijeme nas je poslužilo, jer znamo kako kiša može poništiti sav uloženi trud.

Plan aktivnosti

Brojač posjeta

449937
Danas
Ovaj mjesec
Ukupno od 1.3.2014.
2
4732
449937

RizVN Login