Pohod PD Vrapče

Vrapčanski planinarski pohod organizira se svake godine zadnju nedjelju u mjesecu svibnju. Početak pohoda je u Gornjem Vrapču...

Opširnije...

 

Vrapčanska obilaznica

Obilaskom "Vrapčanske obilaznice" upoznajemo najljepše dijelove zapadne Medvednice. Obilaznica u svojih 21 km dužine i prosječno 6 h hoda prolazi kraj nebrojenih izvora, potoka, slapova i najvećeg na Medvednici, 9 m visokog slapa Sopot...

Opširnije...

Planinarski putovi PD Vrapče

Sekcija za planinarske putove PD "Vrapče" održava sljedeće planinarske putove:

Opširnije...

Tanja: osvrt na izlet po Zagrebački

ŠTIKLEC S 11.SUDNIKOVOG POHODA

U SAMOBORSKOM GORJU 23.10.2106.

DA SE NE POZABI DRAGA REČ DOMAĆA

Nedjeljno jutro. Razmaknem firange u šlafcimenru i imam kaj za videt. Magla!! Ma mislim si ja- pa kaj onda- planinarima ništ ne smeta. Na zbornom mjestu smo si ,stojeći uz rinzol, gruntali zakaj nisu došli svi koji su rekli, ali nakon popijenog šljuka kuhanog vinca odpeljali smo se i bez njih do Samobora.

Uspon prema Velikom dolu poznat je svima; nije pretežak. Došlo je i Sunce. Jesen je pokazala svu raskoš boja- žuta, oker, braun, vajnrot. Prolazili smo pokraj klijeti- neke male, naherene, baš bogečke, a neke gizdave gospodske! Uz put smo brali kostanje i tak polako došli do Sudnikovog doma.

Tam nas je dočekal bažul s kobasom. Bormeš je imal fini gešmaht , a bil je i badav. A tek portugizec- još bolši neg lani!!

Dom je lepi ( iako je malo knap) a imaju i dobru kuhinju. Na špajzkarti je bil viner-šnicel, cvečknknedli ( iako su meni su draži vaseršpacni), a za melšpajz je bio štrudl. Pojeli smo si po ficlek toplog študla a najfiniji dio, se razme, je šercl ! Malo smo si posedeli, pošprehali i naravno zafrkavali. Jedan naš fakin mi je rekel da bum kuš! Kaj bu on meni govoril da bum kuš? Ja čkomim kad ja hoću, a ne kad mi netko naredi. Već bu on dobil fasung od mene!!

Malo smo si diskutirali o purgerskoj šprehi. Bilo je spomena o zadnjičarima i flundrama, o vaserlajtungu i širajzlu, o frnjoklu i canšteheru, o girtlu i miščaflu. Furt se čudimo kak netko ne zna kaj je ficlek, a kaj frtalj; kaj je grunt a kaj gruntati; kaj je hamper a kaj hokrl; kaj je šlafrok a kaj šrafštok ? A tek šperhakl i perilek???Baš smo se nasmijali.

Fakat su nam falili naši mužikaši. Nitko nije ni tambural ni popeval, pa smo se uputili doma. Još smo se u Samoboru počastili kremšnitama i kesten pireom.

Doma sam se polako, uz gelender popela štengama. Ipak smo danas dosta šalabajzali!!

Blatne gojze sam hitila u badevanu, a ja si u miru popila štamprl likera.

Bio je to još jedan jako lepi izlet!

Plan aktivnosti

 

 

 

15.01. Zapadna Medvednica

 

22.01. Vincekovo kod Drageca

 

05.02. Samoborsko gorje

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Brojač posjeta

355263
Danas
Ovaj mjesec
Ukupno od 1.3.2014.
76
2204
355263

RizVN Login